13 Haziran 2014 Cuma

Keops Piramidi Hakkında Bilgiler

Keops Piramidi Hakkında Bilgiler

Birçok Mısırbilimciye gereğince koca piramit Dördüncü Hanedan’dan firavun Khufu için bir kabir olarak ve kimilerine bakılırsa 14 ile 20 sene civarındaki bir süre zarfında düz yazı edilmiş ve kestirmece MÖ 2551 yılında tamamlanmış olmalıdır. Kimileri mimarının Khufu’nun veziri olan Hemon evet da Hemiunu’nun olduğunu düşünürler.
majör ehram evet da Keops Piramidi, yontma taştan yapılma, 138 m yükseklikteki murabba tabanlı bir piramittir. Bu piramidin otantik yüksekliğinin 280 darı kübiti, yani 146.478 m olduğu sanılmaktadır. ancak aşınma ve kaban kısmının yokluğu sebebiyle günümüzde yüksekliği 138,75 m'dir. zemin kenarlarından her biri 230.37 m. (440 kübit) uzunluktadır. Yapılan hesaplamalara göre piramidin kütlesi 5.9 milyon titrem ağırlığında, hacmi ise 2.500.000 m3'tür. Kimileri bu değerlerden yola çıkarak ve her gündüz 800 titrem taşın yerleştirilebileceğini varsayarak inşaatın 20 yıl sürmüş olduğunu düşünmektedir.

Piramidin ilk mutlak ölçümleri 1880-1882 yıllarında gizem Flinders Petrie tarafından yapılmış ve ölçümleri “Gize piramitleri ve Tapınakları” (Pyramids and Temples of Gizeh) adlı kitabında yayımlamıştır. Kuzeydoğu taşlarının arasındaki ara 0.5 mm. olarak saptanmıştır.

Piramidin tabanının dört kenarının birbirlerine, 58 mm'lik nüans gözardı edilirse, müsavi olduğu görülmektedir.Taban ufki ve elden vakit kaybetmeden düzdür (tabanın en aşağılık ve en ali noktaları arasındaki ayırt 21 mm.’yi geçmez. murabba t banın kenarları 4 zaviyevi zaman gözardı edilirse, manyetik kuzey alegori başlıca yıldız baş alınıp, tam olarak dört temel yöne oturtularak hizalanmıştır ve 12 zaviyevi saniye gözardı edilirse, zemin falsosuz bir karedir. Petrie’nin ölçümlerine ve sonraki çalışmalarına göre, otantik halinde, ehram 280 kübit yüksekliğinde idi ve her bir kenarı 440 kübit uzunluğundaydı. Bu oranlar π/2’ye eşittir ki, bu da 22/7’ye, yani % 0.05’lik üstelik gözardı edilirse π sayısına denk düşer. kimi Mısırbilimcilere için bu tesadüfi bir öz olmayıp, maksatlı olarak mutasavver bir orandır.

1 yorum:

  1. Keops Piramidi Firavun Khufu’nun mirasıdır. Bu piramit Firavun Khufu’nun diğer adıyla da Keops’un mezarıdır. Firavun Khufu’nun bizzat kendi isteği ile inşa edilmiştir ve inşa edilmeden önce bitiş tarihi de verilmiştir: Firavun Khufu’nun ölümünden önce! Görevi zamanında yerine getirmedikleri takdirde bedelini canları ile ödeyeceklerini bilen mühendisler kısa sürede görevlerini icra etmişlerdir.

    YanıtlaSil